Ξενοδοχείο Ποσειδών Αθήνα
Blog Articles
 
Κυπριακό παραδοσιακό πρόγευμα
"Μπούκκωμαν του χωρκάτη, Ένα ψουμίν τζ’ ένα κομμάτιν"

Στα παλιά χρονια το πρόγευμα λεγόταν πρόεμαν ή μπούκωμαν ή καφαρτίν. Το μπούκωμαν των Κυπρίων ήταν απλό αλλά νόστιμο. Επειδή ήταν φτωχοί έτρωγαν ότι παρήγαγαν οι ίδιοι και ότι μάζευαν από την φύση. «Το ψουμίν τζαι το χαλλούμιν» ήταν οι σημαντικότερες τροφές στο μπούκκωμαν τους. Το ψωμί το ζύμωναν οι νοικοκυρές με το αλεύρι που έφτιαχναν από το σιτάρι που φύτευε ο γεωργός. Τα χαλούμια τα έφτιαχναν από τις κατσίκες και τα πρόβατα τους.
Αν και η Κύπρος δεν εμπίπτει στους καθιερωμένους γαστρονομικούς προορισμούς, διαθέτει σημαντική γαστρονομική παράδοση που συνδέεται στενά με την ιστορία και τον πολιτισμό της. Βρίσκοντας στο σταυροδρόμι των πολιτισμών, οι θησαυροί της Κύπρου έχουν επηρεαστεί από τις κουλτούρες διαφόρων κυβερνώντων, διαμορφωμένοι σε αυτό που μπορεί κανείς να θεωρήσει ως αυθεντική γαστρονομική εμπειρία.
 
Απολαύστε μαζί μας παραδοσιακές συνταγές με βάση το χαλούμι, τη Λούτζα, το μέλι, τα φρούτα, τα φρέσκα λαχανικά, τις ελιές, τα όσπρια και το παραδοσιακό χωριάτικο ψωμί.
 
Σας καλωσορίζουμε, λοιπόν, και σας προσκαλούμε να μάθετε και να απολαύσετε το Ελληνικό πρωινό μας. Ανακαλύψετε μέσα από αυτό τη διαφορετικότητα κάθε γωνιάς της χώρας μας.
 
Άλλωστε όταν είστε εδώ, είστε της οικογένειας!

Αίθουσα Πρωινού
Ξενοδοχείο Ποσειδών Αθήνα
Λ. Ποσειδώνος 72
Παλαιό Φάληρο 17562
Αθήνα/Ελλάδα

Τηλ.: +30 210 98 72 000
Fax: +30 210 98 29 217
E-mail: info@poseidonhotel.com.gr

ΜΗΤΕ: 0261Κ013Α0051000
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
USEFUL LINKS
TripAdvisor
Free Wifi
App
© 2020 Poseidon Hotel. All rights reserved.
Site by Overron  |   incom cms