Ξενοδοχείο Ποσειδών Αθήνα
Blog Articles
 

Ελληνικό Πρωινό Ρούμελης


Ελληνικό Πρωινό Ρούμελης
Η κοινή ονομασία της Στερεάς Ελλάδας είναι Ρούμελη, λέξη που προέρχεται από παραφθορά του τουρκικού  «ρουμ-ιλή» που σημαίνει η χώρα των Ρωμιών. Αποτελεί μια από τις ορεινότερες περιοχές της Ελλάδας με υπέροχα τοπία, πολλές γεωγραφικές αντιθέσεις και ιστορικές πόλεις που συναρπάζουν με τα μνημεία τους και τη ξεχωριστή τους ομορφιά. Η Ακρόπολη των Αθηνών, οι Δελφοί και οι Θερμοπύλες, σύμβολο της αντίστασης των αρχαίων Ελλήνων κατά των Περσών, όλα μαρτυρούν την μακρόχρονη και γεμάτη ιστορία της και ταξιδεύουν τους επισκέπτες της σ’ ένα πραγματικά γλαφυρό παρελθόν.
 
Ο παραδοσιακός τρόπος διατροφής στη Ρούμελη διαμορφώθηκε με βάση τα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος, την κτηνοτροφία, τις θρησκευτικές παραδόσεις και τις παραδοσιακές καλλιέργειες της κάθε περιοχής. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μέλι, σιτάρι, ελιές και ελαιόλαδο, γαλακτοκομικά προϊόντα όπως φέτα, μυζήθρα, βούτυρο, γιαούρτι, γάλα, ζυμαρικά όπως ο τραχανάς και οι χυλοπίτες είναι ενδεικτικά μερικά από τα προϊόντα που παράγει η περιοχή.
 
Η κουζίνα της περιοχής βασίζεται στα φρέσκα υλικά, τα οποία μαγειρεύονται φυσικά με ελαιόλαδο και διαφέρουν ανά εποχή. Ο παραδοσιακός τραχανάς με κατίκι δομοκού ή ο καγιανάς με ντομάτα και λουκάνικα είναι ιδανική επιλογή για την αρχή μιας απαιτητικής μέρας. 
Οι πίτες όπως η σπανακόπιτα με πράσο και μάραθο, η κολοκυθόπιτα με φέτα Παρνασσού, η πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι και φορμαέλα Αράχωβας έχουν κι εδώ την τιμητική τους.
 
Τα γλυκά όπως η γαλατόπιτα, το Ραβανί, τα σκαλτσούνια με λουκούμι Λαμίας, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με σταφίδες και δαμάσκηνα, κυριαρχούν στην κουζίνα της Ρούμελης.
 
Σας καλωσορίζουμε, λοιπόν, και σας προσκαλούμε να μάθετε και να απολαύσετε το Ελληνικό πρωινό μας. 
 
Ανακαλύψετε μέσα από αυτό τη διαφορετικότητα κάθε γωνιάς της χώρας μας.
 

Άλλωστε όταν είστε εδώ, είστε της οικογένειας!

Ξενοδοχείο Ποσειδών Αθήνα
Λ. Ποσειδώνος 72
Παλαιό Φάληρο 17562
Αθήνα/Ελλάδα

Τηλ.: +30 210 98 72 000
Fax: +30 210 98 29 217
E-mail: info@poseidonhotel.com.gr

ΜΗΤΕ: 0261Κ013Α0051000
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
USEFUL LINKS
TripAdvisor
Free Wifi
App
© 2020 Poseidon Hotel. All rights reserved.
Site by Overron  |   incom cms