Ξενοδοχείο Ποσειδών Αθήνα
Blog Articles
 

Ελληνικό / Κρητικό Πρωινό στο Ξενοδοχείο Ποσειδών

 

Η φιλοξενία αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των Ελλήνων. Είναι γεγονός ότι οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ηθικό χρέος να φιλοξενήσουν κάποιον ξένο που είχε ανάγκη από στέγη ή τροφή. Στην σημερινή Ελλάδα, οι Έλληνες έχουμε αναγάγει την φιλοξενία σε βασικό γνώρισμα και συγκριτικό πλεονέκτημα στην τουριστική βιομηχανία.
 
Η βασική φιλοσοφία του ξενοδοχείου Ποσειδών είναι να μεταδώσει στους επισκέπτες που θα τον τιμήσουν με την επιλογή τους, κατά την διάρκεια της διαμονής τους, την αυθεντική ελληνική φιλοξενία.
 
Και τι καλύτερο από το να ξεκινήσουν από το πλούσιο Ελληνικό πρωινό που παραθέτουμε κάθε πρωί από τις 07:00 μέχρι τις 10:30. Το πρωινό θεωρείται η σημαντικότερη πηγή ενέργειας για μια δραστήρια ημέρα. Ο γαστρονομικός πλούτος της χώρας μας άλλωστε, δεν είναι απλά μια μοντέρνα διατροφική τάση αλλά αποτελεί σύμφωνα με την UNESCO “άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας”!
Η βάση του πρωινού μας είναι το ψωμί, οι παραδοσιακές πίτες, τα φρέσκα λαχανικά, το ελαιόλαδο, τα τυροκομικά και αλλαντικά, το μέλι και το γιαούρτι. Έχοντας πιστοποιηθεί για το ελληνικό πρωινό που προσφέρουμε εδώ και πολλά χρόνια, φέτος ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια να παρουσιάσουμε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδος μέσα από το πρωινό μας. Η περιοχή που θα ξεκινήσουμε αυτό το αφιέρωμα δεν είναι άλλη από την Κρήτη! Προϊόντα αρίστης ποιότητας υψηλής διατροφικής αξίας παραδοσιακά εδέσματα συνθέτουν την γαστρονομική κουλτούρα και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Κρήτης.


Η chef μας ξεκινάει από το πρωί και ψήνει την σαρικόπιτα με μυζήθρα, χορτόπιτα με μυρώνια και μάραθο. Η Τόνια από το ζαχαροπλαστείο βάζει στην κρητική γωνιά τα σκαλτσούνια αλλά και τα παξιμάδια με κανέλα και μέλι. Η Μαρία τοποθετεί τα φρεσκοκομμένα φρούτα δίπλα στο γιαούρτι, η Αγγελική στο εστιατόριο δείχνει πώς να φτιάξουν οι επισκέπτες μας ελληνικό καφέ στην χόβολη ενώ ο Ιωάννης εξηγεί πώς να φτιάξει κάποιος μόνος του ντάκο! Ο Χρήστος πίσω από την κουζίνα ετοιμάζει ομελέτες προσθέτοντας λαχανικά, τυριά και αλλαντικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις του καθενός.
 

Η αλήθεια είναι ότι όταν κάποιος είναι εδώ θέλουμε να νιώθει ότι είναι της οικογένειας!


Για να μπορέσουμε να καλύψουμε και τους φίλους μας που ξενύχτησαν το Σάββατο ή απλά άργησαν να ξυπνήσουν την Κυριακή, έχουμε ετοιμάσει και ένα μικρό κατάλογο Brunch όπου μπορούν να το απολαύσουν στο χώρο του Roof Garden μέχρι τις 14:30 με μια μικρή επιβάρυνση.
 

Σας περιμένουμε λοιπόν να γευθείτε την κρητική γαστρονομία και να απολαύσετε τον πλούσιο μπουφέ του πρωινού μας.

Άλλωστε όταν είστε εδώ, είστε της οικογένειας!
Ξενοδοχείο Ποσειδών Αθήνα
Λ. Ποσειδώνος 72
Παλαιό Φάληρο 17562
Αθήνα/Ελλάδα

Τηλ.: +30 210 98 72 000
Fax: +30 210 98 29 217
E-mail: info@poseidonhotel.com.gr

ΜΗΤΕ: 0261Κ013Α0051000
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
USEFUL LINKS
TripAdvisor
Free Wifi
App
© 2020 Poseidon Hotel. All rights reserved.
Site by Overron  |   incom cms