Ξενοδοχείο Ποσειδών Αθήνα
Blog Articles
 
Θεσσαλικό πρωινό
Η χώρα μας είναι ένας ευλογημένος τόπος που μας προσφέρει απλόχερα τα αγαθά της. Όλα αυτά τα αγαθά συγκεντρώνονται στο Ελληνικό Πρωινό και συνθέτουν τα εδέσματα που προσφέρουμε καθημερινά στους επισκέπτες μας. Ανάλογα με το τι παράγει ο κάθε τόπος, σύμφωνα με τις κλιματολογικές συνθήκες, το έδαφος και την ιστορική του πορεία και επιρροές, διαμορφώνεται η ιδιαίτερη γαστρονομική κουλτούρα του.
 
Στόχος μας μέσω του Ελληνικού Πρωινού είναι να την αναδείξουμε και να την κάνουμε γνωστή σε Έλληνες και ξένους. Ξεκινήσαμε με την περιοχή της Κρήτης όπου η γαστρονομία της αποτελεί την βάση της μεσογειακής διατροφής. Σειρά έχει η περιοχή της Θεσσαλίας ιδιαίτερη πατρίδα της chef του ξενοδοχείου Τασσιοπούλου Αγγελικής.
 
Εδώ παράγεται το 40% της συνολικής αγροτικής παραγωγής της χώρας. Στην κοιλάδα του Πηνειού καλλιεργείται καλαμπόκι ρύζι, ελιές και μια μεγάλη ποικιλία από λαχανικά και εσπεριδοειδή. Η κτηνοτροφία είναι επίσης εξαιρετικά ανεπτυγμένη, με το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα της περιοχής να ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τη γεύση τους. Ο περίφημος τραχανάς, τα φρέσκα αυγά και τα λουκάνικα, στολίζουν το θεσσαλικό τραπέζι, ενώ κατέχουν περίοπτη θέση σ’ ένα γνήσιο ελληνικό πρωινό.
 
Όλες οι α’ ύλες που παρατίθενται στο μπουφέ μας είτε μεμονωμένα είτε ως συστατικά των συνταγών, βρίσκονται στην καρδιά της μεσογειακής διατροφής. Ψωμί, παξιμάδια, ελαιόλαδο και ελιές, γιαούρτι, μέλι και φρέσκα φρούτα αποτελούν ορισμένα από αυτά.

Έτσι το Δεκέμβριο θα έχουμε την χαρά να προσφέρουμε στους επισκέπτες τους ξενοδοχείου Θεσσαλικό πρωινό όπου κυρίαρχη θέση κατέχουν οι πίτες όπως πλαστό Τρικάλων, Μπατζίνα Καρδίτσας, γαλατόπιτα Λάρισας. Για όποιον επιθυμεί, θα μπορεί να δοκιμάσει το ξινό τραχανά μας με φέτα, είτε την στραπατσάδα με λουκάνικο Τρικάλων.

Τα βουτήματα που θα συνοδεύουν τον καφέ θα αποτελούνται από παραδοσιακά μηλοπιτάκια Ζαγοράς, παξιμαδάκια Μετεώρων με φουντούκια, κουλούρια πηλιορείτικα με πετιμέζι και σουσάμι.

Στο πιο γλυκό κομμάτι του μπουφέ θα προσφέρουμε χαλβά Φαρσάλων με αμύγδαλα και φρέσκο βούτυρο, ροξάκια Λάρισας, Μελαχροινή με καρύδια και σταφίδες, ραβανί με γιαούρτι και πορτοκάλι Βόλου.

Η πρόσφατη πιστοποίηση μας στην παροχή του Ελληνικού πρωινού, είναι οδηγός στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε την ποιότητα και την αυθεντικότητα των προσφερόμενων συνταγών και ταυτόχρονα ο επισκέπτης να ανακαλύψει την γαστρονομική μας κουλτούρα.

Σας καλωσορίζουμε, λοιπόν, και σας προσκαλούμε να μάθετε και να απολαύσετε το Ελληνικό πρωινό μας. Ανακαλύψετε μέσα από αυτό τη διαφορετικότητα κάθε γωνιάς της χώρας μας.
 
Άλλωστε όταν είστε εδώ, είστε της οικογένειας!
Ξενοδοχείο Ποσειδών Αθήνα
Λ. Ποσειδώνος 72
Παλαιό Φάληρο 17562
Αθήνα/Ελλάδα

Τηλ.: +30 210 98 72 000
Fax: +30 210 98 29 217
E-mail: info@poseidonhotel.com.gr

ΜΗΤΕ: 0261Κ013Α0051000
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
USEFUL LINKS
TripAdvisor
Free Wifi
App
© 2020 Poseidon Hotel. All rights reserved.
Site by Overron  |   incom cms