Ξενοδοχείο Ποσειδών Αθήνα
Blog Articles
 
Ελληνικό πρωινό Θράκης
Ελληνικό πρωινό Θράκης

Στο ανατολικότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, η Θράκη καλεί τον επισκέπτη να περιδιαβεί μέσα σε μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερη, σχεδόν μυστικιστική. Από το Δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, μέχρι τα σμαραγδένια νερά της Σαμοθράκης κι από τους απέραντους αμπελώνες μέχρι το φάρο της Αλεξανδρούπολης, αυτή η πλευρά της Ελλάδας έχει να διηγηθεί τη δική της ιστορία. 14.157 τετραγωνικά χιλιόμετρα εύφορης γης που παράγει βαμβάκι, σιτάρι, ηλιοτρόπια, ζαχαροκάλαμο, κεράσια και ακτινίδια προδίδουν από μόνα τους την ιδιαιτερότητά της και την πολιπολιτισμική της καταγωγή.
 
Άγρια ομορφιά, γνήσιοι άνθρωποι κι ένα αμάλγαμα επιρροών και παραδόσεων που εκφράζεται ανάμεσα σε άλλα και με την τοπική κουζίνα. Ένα μεγάλο τμήμα της ιστορίας και του λαϊκού πολιτισμού της Θράκης βρίσκεται ατόφιο στην κουζίνα της. Η μοναδική της θέση, με σύνορα τη Βουλγαρία και την Τουρκία, αλλά και το Αιγαίο πέλαγος να βρέχει τα νότιά της, την κατέστησαν αναπόφευκτο σταυροδρόμι γεύσεων και συνηθειών. Εδώ η Ευρώπη συνδέεται αρμονικά με την Ασία δημιουργώντας μια πολύ ιδιαίτερη γαστρονομική κληρονομιά, που ο επισκέπτης δεν μπορεί παρά να απολαύσει. Τα τοπικά προϊόντα υπαγορεύουν τους πρωταγωνιστές στο θρακιώτικο τραπέζι, ο φυσικός όμως πλούτος της περιοχής εγγυάται μια μεγάλη ποικιλία από γαστρονομικές προτάσεις με πολύ ιδιαίτερη γεύση.
 
Ένα κλασικό θρακιώτικο πρωινό περιλαμβάνει απαραίτητα ξινό τραχανά, ζυμωμένο με λαχανικά και μπαχαρικά. Ο Καγιανάς με λουκάνικα Σουφλίου αντικαθιστά με υψηλές αξιώσεις την ομελέτα, ενώ δεν λείπουν και οι πίτες με τυρί όπως η Μήλινα με γιαούρτι, φρέσκο βούτυρο και θυμάρι Έβρου ή η μπουγάτσα.
Οι γλυκιές γεύσεις κατέχουν επίσης ξεχωριστή θέση στο πρωινό, όπως το Σαραγλί Κομοτηνής, οι καριόκες της Ξάνθης, το Σεκέρ παρέ της Ορεστιάδας.
 
Σας καλωσορίζουμε, λοιπόν, και σας προσκαλούμε να μάθετε και να απολαύσετε το Ελληνικό πρωινό μας. Ανακαλύψετε μέσα από αυτό τη διαφορετικότητα κάθε γωνιάς της χώρας μας.

Άλλωστε όταν είστε εδώ, είστε της οικογένειας!

Αίθουσα Πρωινού
Ξενοδοχείο Ποσειδών Αθήνα
Λ. Ποσειδώνος 72
Παλαιό Φάληρο 17562
Αθήνα/Ελλάδα

Τηλ.: +30 210 98 72 000
Fax: +30 210 98 29 217
E-mail: info@poseidonhotel.com.gr

ΜΗΤΕ: 0261Κ013Α0051000
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
USEFUL LINKS
TripAdvisor
Free Wifi
App
© 2020 Poseidon Hotel. All rights reserved.
Site by Overron  |   incom cms