Ξενοδοχείο Ποσειδών Αθήνα

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΜΟΥΣΕΙΑ


ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΜΟΥΣΕΙΑ

Μην ψάχνετε άλλο για ξενοδοχείο κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους ή χώρους όπου γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις και μουσεία. Βρήκατε το Athens Poseidon Hotel.

Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι αρχαιολογικό μουσείο επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών. Το μουσείο κτίστηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στους πρόποδές του καλύπτοντας μία ευρεία χρονική περίοδο από την Μυκηναϊκή περίοδο έως την Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Αθήνα ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται πάνω στον αρχαιολογικό χώρο Μακρυγιάννη, κατάλοιπο των Ρωμαϊκών και πρώιμων βυζαντινών Αθηνών. Το νέο κτήριο του μουσείου θεμελιώθηκε το 2003 και άνοιξε για το κοινό στις 21 Ιουνίου 2009. Στις 20 Ιουνίου του 2009, πραγματοποιήθηκαν, μεγαλοπρεπώς, τα εγκαίνια του Μουσείου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, παρουσία του Προέδρου της Ε.Ε. και πλήθους ξένων ηγετών. Ο τότε υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, σε μια συμβολική κίνηση, που μεταδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, τοποθέτησε κομμάτι μαρμάρου που επεστράφη από το Μουσείο του Βατικανού, σε μετόπη του Παρθενώνα. Η κίνηση αυτή συμβόλισε το ελληνικό αίτημα για επανένωση των μαρμάρων στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Εκτίθενται περίπου 4.000 αντικείμενα σε ένα χώρο 14.000 τετραγωνικών μέτρων.

Δικτυακός τόπος | Δείτε τη διαδρομή προς την τοποθεσία στο χάρτη

Ακρόπολη – Παρθενώνας – Ναός της Αθηνάς – Ερέχθειο – Προπύλαια


Η Ακρόπολη Αθηνών είναι ένας βραχώδης λόφος ύψους 156 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και 70 μ. περίπου από το επίπεδο της πόλης της Αθήνας. Η κορυφή του έχει σχήμα τραπεζοειδές μήκους 300 μ. και μέγιστου πλάτους 150 μ. Ο λόφος είναι απρόσιτος απ’ όλες τις πλευρές εκτός της δυτικής, όπου και βρίσκεται η οχυρή είσοδος, η διακοσμημένη με τα λαμπρά Προπύλαια. Ο Παρθενώνας είναι ναός, χτισμένος προς τιμήν της θεάς Αθηνάς, προστάτιδας της πόλης της Αθήνας. Υπήρξε το αποτέλεσμα της συνεργασίας σημαντικών αρχιτεκτόνων και γλυπτών στα μέσα του 5ου π.Χ. αιώνα. Η εποχή της κατασκευής του συνταυτίζεται με τα φιλόδοξα επεκτατικά σχέδια της Αθήνας και της πολιτικής κύρους που ακολούθησε έναντι των συμμάχων της κατά την περίοδο της αθηναϊκής ηγεμονίας στην Αρχαία Ελλάδα.

Δικτυακός τόπος | Δείτε τη διαδρομή προς την τοποθεσία στο χάρτη

Κέντρο Πολιτισμού του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)


Στο τέλος του 2015 θα είναι έτοιμο το Κέντρο Πολιτισμού του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στον Φαληρικό Όρμο που περιλαμβάνει την κατασκευή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Εθνικής Βιβλιοθήκης και του πάρκου Σταύρος Νιάρχος- συνολικής έκτασης 170.000 τ.μ. Την κατασκευή του έργου έχει αναλάβει η κοινοπραξία της εταιρείας ΤΕΡΝΑ σε συνεργασία με την ιταλική Impregilo. Οι εργασίες στο εργοτάξιο, που εκτείνεται σε 215 στρέμματα και όπου απασχολούνται σήμερα 700 εργαζόμενοι – θα φτάσουν τους 1.500 στην κορύφωση των έργων- βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. Σε αυτή την φάση οι ανάγκες της κατασκευής εξυπηρετούνται από έντεκα γερανούς, 100 ειδικά μηχανήματα, ανυψωτικά και εκσκαφείς. Ήδη, επετεύχθη ολοκλήρωση της πρώτης προθεσμίας που είναι η αποπεράτωση μέσα σε 12 μήνες όλων των χωματουργικών εργασιών του λόφου ο οποίος αποτελεί την βάση για το πάρκο, η θεμελίωση όλων των κτιρίων και η τοποθέτηση των σεισμικών απομονωτών στο κτήριο της Λυρικής Σκηνής. Και υπάρχει μια συμφωνία να αναλάβει η εταιρεία τη συντήρηση του έργου για πέντε χρόνια μετά την παράδοσή του. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου –που καλύπτεται εξ’ ολοκλήρου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – ανέρχεται στα 56 εκατ. ευρώ. Στα έργα περιλαμβάνονται ακόμα η κατασκευή ενός κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων, χωρητικότητας 1.000 θέσεων και τρία βοηθητικά κτήρια. Το κτήριο του υδάτινου καναλιού, το κτήριο του πάρκου και το κτήριο συντήρησης του πάρκου.

Δικτυακός τόπος | Δείτε τη διαδρομή προς την τοποθεσία στο χάρτη

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού


Το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού (ή Ηρώδειο, όπως λανθασμένα έχει επικρατήσει) είναι αρχαίο ωδείο της ρωμαϊκής περιόδου, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλαγιά της Ακρόπολης των Αθηνών. Χτίστηκε με ταχύτατο ρυθμό με δαπάνες του Ηρώδη του Αττικού κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ., προς τιμήν της συζύγου του Ασπασίας Αννίας Ρηγίλλης, η οποία πέθανε το 160 μ.Χ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δικτυακός τόπος | Δείτε τη διαδρομή προς την τοποθεσία στο χάρτη

Ναός του Ποσειδώνα – Σούνιο


Το ακρωτήριο του Σουνίου, η νότια απόληξη της Αττικής, αποτελεί σημαντικό στρατηγικό σημείο. Από εκεί, η πόλη – κράτος των Αθηνών έλεγχε το θαλάσσιο πέρασμα προς το Αιγαίο και τον Πειραιά, το κεντρικό της λιμάνι, καθώς και τη χερσόννησο της Λαυρεωτικής, με τα πλούσια μεταλλεία αργύρου, χάρις στα οποία αναδείχθηκε σε υπερδύναμη τον 5ο αι. π.Χ. Μετά το τέλος των Περσικών πολέμων, στα χρόνια πια του Περικλή, αποφασίστηκε η ανέγερση του Παρθενώνα, του οποίου οι εργασίες ξεκίνησαν το 447 και τέλειωσαν το 438. Ενώ λοιπόν ήδη κτιζόταν ο Παρθενώνας, ξεκίνησε και η ανέγερση του ναού του Ποσειδώνα, το 444 π.Χ. Σε τέσσερα μόλις χρόνια, το 440 π.Χ. ο ναός ήταν έτοιμος. Αν και δεν ξέρουμε τον αρχιτέκτονα πρέπει να είναι ο ίδιος που έκτισε και το Ηφαιστείο (το γνωστό Θησείο) στην Αθήνα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δικτυακός τόπος | Δείτε τη διαδρομή προς την τοποθεσία στο χάρτη

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου


Το Βιομηχανικό Μουσείο άνοιξε τις πύλες του μόλις το 2013 και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα και άκρως αξιόλογα σωζόμενα δείγματα της ελληνικής βιομηχανικής κληρονομιάς. Βρίσκεται στο χώρο της Τεχνόπολις στο Γκάζι και στεγάζεται στο σημείο όπου βρισκόταν από το 1857 το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, το οποίο παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην Αθήνα για περίπου 130 χρόνια. Μέσα από την περιήγησή του στο χώρο, ο επισκέπτης απολαμβάνει μια ουσιαστική γνωριμία με τις συνθήκες εργασίας στο παλιό εργοστάσιο, μέσα από προβολές και συνεντεύξεις εργαζομένων, τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, θαυμάζοντας τα παλιά μηχανήματα και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούταν, το ρόλο των επιχειρηματιών του τότε, αλλά και την πλούσια βιομηχανική κληρονομιά της Ελλάδας, που μέχρι πρότινος βρισκόταν στην αφάνεια.

Δικτυακός τόπος | Δείτε τη διαδρομή προς την τοποθεσία στο χάρτη

Μουσείο Μπενάκη


Το Μουσείο Μπενάκη συγκαταλέγεται στις μεγάλες εκείνες δωρεές που αύξησαν τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και τον παλαιότερο μουσειακό οργανισμό που λειτουργεί στην Ελλάδα ως Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου. Με τις εκτεταμένες ενότητες των εκθεμάτων του, που καλύπτουν περισσότερους από έναν πολιτισμικούς τομείς, αλλά και τη γενικότερη λειτουργία του, που εξυπηρετεί περισσότερες από μία κοινωνικές ανάγκες, το Μουσείο Μπενάκη, προσφέρει ένα μοναδικό ίσως υπόδειγμα σύνθετης δομής μέσα στο ευρύτερο πλέγμα των μουσειακών ιδρυμάτων της Ελλάδας.

Δικτυακός τόπος | Δείτε τη διαδρομή προς την τοποθεσία στο χάρτη

Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό “Γεώργιος Αβέρωφ”


Το θωρακισμένο καταδρομικό (Θ/Κ) -ακριβέστερα θωρακισμένο εύδρομο- Αβέρωφ είναι ιστορικό πλοίο της νεότερης Ελλάδας. Παρά το γεγονός ότι αναφέρεται ως θωρηκτού, είναι θωρακισμένο καταδρομικό, κλάσης ΠΙΖΑ (ήταν ακριβές αντίγραφο του ιταλικού θωρακισμένου καταδρομικού «Pisa» που είχε ναυπηγηθεί το 1907 με βάση σχέδιο του ναυπηγού Ιωσήφ Ορλάντο), το οποίο ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία του Oρλάντο στο Λιβόρνο της Ιταλίας την περίοδο 1908 – 1911, και εντάχθηκε στο τότε Ελληνικό Βασιλικό Ναυτικό. Πρόκειται για το μοναδικό δείγμα του τύπου (θωρακισμένο καταδρομικό) που διατηρείται στο κόσμο ως σήμερα.

Δικτυακός τόπος | Δείτε τη διαδρομή προς την τοποθεσία στο χάρτη

Μουσείο Παιχνιδιών


Το χαρακτηριστικό νεογοτθικό κτίριο των αρχών του 20ού αιώνα στέκεται εκεί όπου τα «μπεν μιξ» έκαναν το Παλαιό Φάληρο τόπο συνάντησης της αστικής κοινωνίας του τότε. Με συμμετρικούς πύργους και επάλξεις, η πέτρινη οικία, σε οικόπεδο ενός στρέμματος, συνδέεται με την υδραίικη εφοπλιστική οικογένεια Κουλούρα που έδρασε ως τα μέσα του 20ού αιώνα. Και μπορεί από μακριά να εντυπωσιάζει ως ένα από τα ελάχιστα τέτοιου τύπου σωζόμενα κτίρια στα προάστια των Αθηνών, από κοντά ωστόσο παρουσιάζει εμφανή τα σημάδια που άφησαν πάνω του ο χρόνος και η εγκατάλειψη. Σκουριασμένα τα κάγκελα, ραγισμένη η μεγάλη μαρμάρινη σκάλα της μπροστινής εισόδου, παραμελημένος ο κήπος, ετοιμόρροπα πολλά σημεία των πέτρινων τοιχωμάτων. Ο πύργος μοιάζει βγαλμένος μέσα από ένα παραμύθι το οποίο περιμένει το happy end. Που δεν είναι άλλο από τη λειτουργία του ως Μουσείου Παιδικής Ηλικίας και Παιχνιδιών, παράρτημα του Μουσείου Μπενάκη, στεγάζοντας τη συλλογή παιχνιδιών η οποία δωρήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη από τη Μαρία Αργυριάδη. Το κτίριο αποκτήθηκε από το Μουσείο Μπενάκη το 1980 με δωρεά της Βέρας Κουλούρα αλλά η ανακαίνιση και η επέκτασή του είναι ένα σχέδιο που εκκρεμεί περίπου είκοσι χρόνια. Τα 20.000 αντικείμενα της συλλογής περιμένουν να βρουν τον κατάλληλο χώρο για να αναδειχθούν.

Δικτυακός τόπος | Δείτε τη διαδρομή προς την τοποθεσία στο χάρτη
Ξενοδοχείο Ποσειδών Αθήνα
Λ. Ποσειδώνος 72
Παλαιό Φάληρο 17562
Αθήνα/Ελλάδα

Τηλ.: +30 210 98 72 000
Fax: +30 210 98 29 217
E-mail: info@poseidonhotel.com.gr

ΜΗΤΕ: 0261Κ013Α0051000
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
USEFUL LINKS
TripAdvisor
Free Wifi
App
© 2020 Poseidon Hotel. All rights reserved.
Site by Overron  |   incom cms